Wat kunnen we voor u doen?

services
WONEN

Als u nog niet in Frankrijk woont, kunnen we begeleiden met het vinden van uw (tweede) huis. Via internet, lokale makelaars en/of via particulieren kunnen we nadere informatie verzamelen over woningen die uw interesse hebben. In de regio Zuid West Frankrijk kunnen wij namens u huizen bezoeken en ontvangt u een verslag in woord en beeld. Hiermee bespaart u onnodig heen en weer gereis en kunt u uw aandacht en energie richten op díe woningen die de moeite waard zijn om met eigen ogen te bekijken.

Daarnaast kunnen we helpen met allerlei andere zaken die geregeld moeten worden als u in Frankrijk woont. Van het afsluiten van elektriciteit, water, internet en telefoonabonnementen tot het aanvragen van de ziektekostenverzekering (carte vitale). Van het communiceren met relevante instanties tot het vertalen van documenten.

WERKEN

Als u in Frankrijk een eigen bedrijf wilt beginnen, bieden wij advies en begeleiding bij het opstarten van uw onderneming. Van het inschrijven bij de juiste Kamer van Koophandel tot het contact met de belastingdienst en het verkrijgen van uw ziektekostenverzekering (Carte Vitale). Ook kunnen wij u wegwijs maken in het netwerk van relevante instanties en bieden we hulp bij het verkrijgen van vergunningen etc.

OP MAAT

We kunnen u begeleiden op de manier die u het prettigst vindt. Wij kunnen u stap-voor-stap informeren en adviseren over hoe het zelf te doen. Of we nemen zaken (en zorgen) uit handen en regelen het vóór u. Onze inzet is op maat, afgestemd op uw wensen en behoeften.

Een greep uit onze dienstverlening

  • 1. Hulp bij het vinden van een huis incl. bezichtigingen in de regio Zuidwest Frankrijk.
  • 2. Aansluiting van elektriciteit/gas/water, afsluiten van internet/tv/telefooncontracten, hulp bij de installatie van internet, tv en/of satelliet.
  • 3. Vertalen van documenten, begeleiden bij gesprekken.
  • 4. Contact leggen met relevante instanties (gemeente, belastingdienst, banken etc.), afspraken maken (bijv. dokter, tandarts).
  • 5. Kentekenregistratie (carte grise).
  • 6. Afsluiten van (woon/auto/aanvullende ziektekosten)verzekeringen.
  • 7. Registratie van uw bedrijf bij KvK, belastingdienst, ziektekostenverzekering.
  • 8. Hulp bij het verkrijgen van vergunningen (bijv. voor camping, B&B etc.).
  • 9. Advies en hulp bij allerhande praktische en administratieve zaken die u geregeld wilt hebben. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden

Wij bieden advies en hulp bij vrijwel alle zaken die komen kijken bij wonen en werken in Frankrijk. Onze dienstverlening is afgestemd op uw specifieke vragen, wensen en behoeften.

Bekijk onze tarieven

Contact

Vind je weg in Frankrijk

Hulp bij het opstarten en organiseren van uw leven in Frankrijk

Siret: 845 135 391 00025

Contact

info@vindjeweginfrankrijk.nl

(+33) 06 43 15 36 42