Wat kunnen we voor u doen?

services

Mocht u nog in de oriënterende fase zijn, dan kunnen we u helpen met het maken van een aantal essentiële keuzes (waar te wonen, hoe in een inkomen te voorzien etc.). Door met elkaar te specificeren wáárom u naar Frankrijk wilt en dat te vertalen naar wensen en criteria waaraan uw nieuwe thuis en uw nieuwe werk- en leefomgeving moet voldoen. Hierdoor is het veel concreter en gerichter zoeken.

Als u (al) weet in welke regio/streek u wilt wonen, kunnen we begeleiden met het vinden van uw (tweede) huis. Via internet, lokale makelaars en/of via particulieren. In de regio Zuid West Frankrijk kunnen wij huizen voor u bezoeken om te beoordelen of ze in praktijk net zo interessant zijn als dat ze op papier lijken. Hiermee bespaart u onnodig heen en weer gereis en kunt u uw aandacht en energie richten op díe woningen die echt de moeite waard zijn om zelf te bekijken.

En uiteraard kunnen we helpen met allerlei andere zaken die geregeld moeten worden als u in Frankrijk aankomt of als u hier al woont. Van het afsluiten van elektriciteit, water, internet en telefoonabonnementen tot het registreren van uw bedrijf en het aanvragen van de ziektekostenverzekering (carte vitale). Van het communiceren met relevante instanties tot het vertalen van documenten.

We kunnen u begeleiden op de manier die u het prettigst vindt. Gebaseerd op wat u belangrijk vindt, op wat u zelf wil doen of juist wilt láten regelen. Van het u stap-voor-stap informeren over hoe het zelf te doen, tot het uit handen nemen van alle ‘geregel’ en het vóór u doen.

Een greep uit onze dienstverlening

  • 1. Hulp bij het vinden van een geschikt huis.
  • 2. Regelen van (gunstige) abonnementen voor electriciteit, water, tv, internet, mobiel etc. gebaseerd op jullie profiel.
  • 3. Vertalen van documenten, contact leggen/onderhouden met relevante instanties en personen.
  • 4. Begeleiden bij vinden van het juiste onderwijs, inschrijven voor school(vervoer).
  • 5. Kentekenregistratie (carte grise).
  • 6. Afsluiten van verzekeringen, aanvragen van ziektekostenverzekering (carte vitale).
  • 7. Registreren van uw bedrijf, contact met sociale zekerheid/belastingdienst.
  • 8. Voorzien in handige contactpersonen en netwerken voor een soepele opstart van uw nieuwe leven in Frankrijk.
  • 9. Helpen met (bijna) alles wat u maar geregeld wilt hebben. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Nb wij zijn geen fiscaal of juridisch expert, maar beschikken wel over betrouwbare partners met wie we voor vragen op dit gebied samenwerken.

Samenvattend kunnen we u helpen met een zo ontspannen mogelijke start in Frankrijk. Meer of minder intensief, gebaseerd op uw specifieke vragen, wensen en behoeften!

Bekijk onze tarieven

Contact

Vind je weg in Frankrijk

Voor een relaxte start in Frankrijk!

Wij spreken Nederlands, Engels, Duits en (natuurlijk!) Frans.

Siret: 845 135 391 00025

Contact

info@vindjeweginfrankrijk.nl

(+33) 06 43 15 36 42